NEWSFEED RTL Z:

NEWS:

  Microsoft hoeft Apple en Google niet na te apen

  • 3/10/2016

  Microsoft hoeft Apple en Google niet na te apen

  Microsoft 101.jpg

  Ooit, in de jaren negentig van de vorige eeuw, ging het Apple allesbehalve voor de wind. Michael Dell adviseerde het bedrijf om er maar mee op te houden en de opbrengst van de verkoop aan aandeelhouders te geven. Het advies werd beleefd geweigerd, Steve Jobs kwam terug en de rest is geschiedenis.

  Het heeft er in retrospect de schijn van, dat Michael Dell de plank volledig missloeg met zijn advies, maar dat is niet zo. Toen was zijn advies verstandig en redelijk. Waar hij geen rekening mee kon houden waren de buitengewone kwaliteiten van Jobs. Dankzij die bijzondere kwaliteiten kon Apple zich opnieuw uitvinden in plaats van roemloos op de mestvaalt van de geschiedenis te eindigen.

  Microsoft 102.jpg

  Ruim twee decennia na het advies van Michael Dell speelt een soortgelijk probleem. Dit keer is de vraag of het ooit almachtige Microsoft in staat zal zijn om zichzelf opnieuw uit te vinden. Moeten beleggers toestaan dat het bedrijf zijn imposante kasstromen inzet om zichzelf een nieuwe en moderne basis te verschaffen? Of moeten ze eisen dat Microsoft die kasstromen aan hen geeft in de vorm van dividenden om dat geld vervolgens elders te investeren of te beleggen?

  Meer lezen: http://beurshalte.nl/blog/microsoft-hoeft-apple-en-google-niet-te-na-apen-/


   

  TWEETS